Filtruj według

Marka

Gramatura/Pojemność

Waga

  • 0,525kg - 26,25kg

Cena

  • 6,00 zł - 194,00 zł

Mąki

Włoska mąka – podstawa tradycji Italii

Kochasz pizzę? My też! Chcesz zaskoczyć swoich najbliższych idealnym ciastem do pizzy? Pomożemy ci z tym! Musisz wiedzieć, że sekret popularności Margherity leży w idealnej mące. W naszej ofercie prezentujemy Państwu najlepszą, włoską mąkę do pizzy, makaronów, chleba, ciastek, a także innych wypieków. Wasza domowa pizza będzie smakowała jakbyście wyjęli ją prosto z pieca włoskiej pizzerii. Pamiętajcie jednak, że Italia to nie tylko ojczyzna pysznego placka z dodatkami, ale także tradycyjnego makaronu i sycylijskich słodkości! Nie ważne, czy przygotowujesz domowe ciasto, gnocchi, czy makaron do carbonary, wzbogać swoją recepturę prawdziwą, włoską mąką.

Aktywne filtry

Mąka do pizzy PASTIFICIO RISCOSSA 1 kg

Cena 6,49 zł

Oryginalna włoska mąką. Bardzo drobno mielona, na pył. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki i chleby, np. foccacia.

  • Obecnie brak na stanie

Semolina Rimacinata 25 kg

Cena 193,42 zł

Semolina to mąka pszenna otrzymywana ze zmielonych ziaren pszenicy durum. Doskonała do wyrobu makaronów, które mają jasnożółty kolor i nie sklejają się po ugotowaniu. Nadaje się również do wyrobu pizzy, a także do zagęszczania zup czy sosów.

  • Obecnie brak na stanie

Pz3 mąka do pizzy o średnim czasie wzrostu 8-10 godz. 5 kg

Cena 34,52 zł

PZ3 Mąka pszenna do klasycznej pizzy. Mąka o wszechstronnym użyciu, średni czas wzrostu (8-10 godzin). Daje ciasto o lekkiej i zróżnicowanej strukturze. Mąka idealna do miękkiego rodzaju ciasta , które zachowuje lekkość i smak po upieczeniu. Świetnie wchłania i zatrzymuje wilgotność, jak i...

Pz4 mąka do pizzy o długim czasie wzrostu 10-20 godz. 25 kg

Cena 152,97 zł 169,97 zł

Mąka mocna, do przygotowania ciasta na pizzę. Charakteryzuje się długim czasem wyrastania (10-20 godzin) W 325. Zastosowanie: doskonała do przygotowywania chrupiącej pizzy, której ciasto może wyrastać w dłuższym czasie (10-20 godzin) w zależności od temperatury w jakiej wyrasta (jeżeli wyrastanie...

  • -10%
  • -10%

Pz4 mąka do pizzy o długim czasie wzrostu 10-20 godz. 5 kg

Cena 36,36 zł

Mąka mocna, do przygotowania ciasta na pizzę. Charakteryzuje się długim czasem wyrastania (10-20 godzin) W 325. Zastosowanie: doskonała do przygotowywania chrupiącej pizzy, której ciasto może wyrastać w dłuższym czasie (10-20 godzin) w zależności od temperatury w jakiej wyrasta (jeżeli wyrastanie...

Mąka do pizzy 7 zbóż 5 kg

Cena 80,80 zł

Mieszanka na bazie zbóż, wzbogacona nasionami sezamu i słonecznika. Pozwala uzyskać rustykalną i chrupiącą pizzę. Mąka 7 zbóż charakteryzuje się szczególnym smakiem wynikającym z  połączenia 7 różnych rodzajów zbóż (pszenica, żyto, orkisz, jęczmień, owies, kukurydza, ryż). Mieszanka nadaje ciastu...

Caputo mąka do pizzy czerwona 25 kg

Cena 181,99 zł

Oryginalna, włoska mąka pszenna. Najwyższa jakość mielenia oraz wysoka zawartość białka i glutenu to połączenie idealne do pieczenia ciast wolno-rosnących. Stosowana przez szefów kuchni na całym świecie.

Polenta 700 g

Cena 14,01 zł

Polenta – mąka kukurydziana. Stanowi danie samo w sobie, ale bywa również dodatkiem do różnych dań. W kuchni włoskiej znajdziemy kilkadziesiąt różnych zastosowań i sposobów na podanie polenty.

Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

Cena 159,49 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 W 310 P / L 0,60 Doskonała mąka do tradycyjnej Pizzy Neapolitańskiej. Doskonałe brzegi pizzy, miękkie i elastyczne. Mąka rekomendowana przez AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) do wypieku autentycznej Pizzy Neapolitańskiej.

Mąka Napoletana 2.0 Avpn Typ 0 25 kg

Cena 163,51 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 0 W 310 P / L 0,60 Mąka prawdziwych pizzaiolo. Idealna dla podkreślenia doskonałości Pizzy Neapolitańskiej: doskonale rozwinięty i puszysty brzeg, miękkie, elastyczne i łatwe do pracy ciasto zapewniające idealny wypiek. Grubsze mielenie (typ 0) powoduje, że ciasto w...

Mąka Focaccia Forte Typ 00 5 kg

Cena 40,60 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 W 330 P / L 0,60 Mocna mąka do przygotowania włoskiej focaccia. Wysoka zwartość białka (13%) umożliwia „garowanie” do 12 godzin w temperaturze pokojowej lub 48 godzin w lodówce. Idealna do focaccia klasycznej (liguryjskiej) lub pugliese.

Mieszanka mąk La Pinsa Easy 5 kg

Cena 65,07 zł

Specjalna mieszanka do pizzy typu La Pinsa Romana. Gotowy produkt będzie miał wyrazisty i zdecydowany charakter, z nutami tradycyjnego smaku, dzięki obecności maki sojowej i ryżowej. Jednocześnie będzie to produkt wyjątkowy, dzięki drogocennemu dodatkowi mąki Titogradem, rewolucyjnego zboża o...

Mieszanka mąk Oltregrano La Pala 5 kg

Cena 60,06 zł

Mieszanka ta została specjalnie zaprojektowana do produkcji pizzy typu la pala oraz do pizzy rzymskiej. Bardzo łatwa w pracy o wysokiej wchłanialności wody. Gotowy produkt chrupiący z zewnątrz, miękki i dobrze napowietrzony wewnątrz. Idealna mieszanka do mrożenia ciasta gotowego, wygarowanego...

  • Obecnie brak na stanie

Mąka Nobilgrano Typ 0 Pizza 10 kg

Cena 75,64 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 W 340 P / L 0,55 Idealny uniwersalna mąka Typ 0. Dzięki wysokiej zawartości białka umożliwia bezpieczne „garowanie” w temperaturze pokojowej do 12 godzin lub do 48 godzin w lodówce. Nadaje się nie tylko do klasycznej pizzy, ale również do produktów blach.

Mąka Granito Spolvero Typ 00 5 kg

Cena 48,15 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 W 330 P / L 0,60 Idealna mąka do produkcji świeżych gnocchi, świeżego makaronu. Dzięki odpowiedniej granulacji mielenia gotowe produkty charakteryzują się „szorstką powierzchnią” (pasta ruvida) co powoduje idealne łączenie z sosami. Nie zastąpiona jako podsypka do...

Włoska Mąka Caputo Pizzeria 1 kg

Cena 7,79 zł

Mąka na pizzę Caputo Pizzeria typ 00 to mieszanka najlepszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o doskonałym nawodnieniu. Ciasto jest...

Włoska Mąka Caputo Cuoco 1 kg

Cena 7,79 zł

Caputo Cuoco to włoska mąka pszenna typu "00" z elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji, np. do pizzy, bułek, ciasta drożdżowego. Elastyczny gluten i miękka skrobia pomagają ciastom uzyskać doskonałe nawilżenie. Lekkie ciasto z pewnością zadowoli wszystkich smakoszy.