Mąki

Włoskie mąki | Mąki do pizzy, makaronu, polenta | Smaki-Italii.pl

Włoska mąka – podstawa tradycji Italii

Kochasz pizzę? My też! Chcesz zaskoczyć swoich najbliższych idealnym ciastem do pizzy? Pomożemy ci z tym! Musisz wiedzieć, że sekret popularności Margherity leży w idealnej mące. W naszej ofercie prezentujemy Państwu najlepszą, włoską mąkę do pizzy, makaronów, chleba, ciastek, a także innych wypieków. Wasza domowa pizza będzie smakowała jakbyście wyjęli ją prosto z pieca włoskiej pizzerii. Pamiętajcie jednak, że Italia to nie tylko ojczyzna pysznego placka z dodatkami, ale także tradycyjnego makaronu i sycylijskich słodkości! Nie ważne, czy przygotowujesz domowe ciasto, gnocchi, czy makaron do carbonary, wzbogać swoją recepturę prawdziwą, włoską mąką.

Aktywne filtry

Pz3 mąka do pizzy o średnim czasie wzrostu 8-10 godz. 5 kg

Cena 34,87 zł

PZ3 Mąka pszenna do klasycznej pizzy. Mąka o wszechstronnym użyciu, średni czas wzrostu (8-10 godzin). Daje ciasto o lekkiej i zróżnicowanej strukturze. Mąka idealna do miękkiego rodzaju ciasta , które zachowuje lekkość i smak po upieczeniu. Świetnie wchłania i zatrzymuje wilgotność, jak i...

Pz4 mąka do pizzy o długim czasie wzrostu 10-20 godz. 25 kg

Cena 184,59 zł

Mąka mocna, do przygotowania ciasta na pizzę. Charakteryzuje się długim czasem wyrastania (10-20 godzin) W 325. Zastosowanie: doskonała do przygotowywania chrupiącej pizzy, której ciasto może wyrastać w dłuższym czasie (10-20 godzin) w zależności od temperatury w jakiej wyrasta (jeżeli wyrastanie...

Pz4 mąka do pizzy o długim czasie wzrostu 10-20 godz. 5 kg

Cena 36,72 zł

Mąka mocna, do przygotowania ciasta na pizzę. Charakteryzuje się długim czasem wyrastania (10-20 godzin) W 325. Zastosowanie: doskonała do przygotowywania chrupiącej pizzy, której ciasto może wyrastać w dłuższym czasie (10-20 godzin) w zależności od temperatury w jakiej wyrasta (jeżeli wyrastanie...

Mąka do pizzy 7 zbóż 5 kg

Cena 81,61 zł

Mieszanka na bazie zbóż, wzbogacona nasionami sezamu i słonecznika. Pozwala uzyskać rustykalną i chrupiącą pizzę. Mąka 7 zbóż charakteryzuje się szczególnym smakiem wynikającym z  połączenia 7 różnych rodzajów zbóż (pszenica, żyto, orkisz, jęczmień, owies, kukurydza, ryż). Mieszanka nadaje ciastu...

Cf68 Semolina mąka z pszenicy twardej Durum 5 kg

Cena 66,01 zł

CF68 Mąka pszenna 5 kg – semolina z najlepszych ziaren durum. Przeznaczona do wyrobu makaronów suchych i jajecznych. Świetna do makaronów tłoczonych przez formy. Cf68 Semolina Mąka Z Pszenicy Twardej Durum Marka: MOLINO SPADONI Gramatura/Pojemność: 5000 g

Caputo mąka do pizzy czerwona 25 kg

Cena 206,05 zł

Oryginalna, włoska mąka pszenna. Najwyższa jakość mielenia oraz wysoka zawartość białka i glutenu to połączenie idealne do pieczenia ciast wolno-rosnących. Stosowana przez szefów kuchni na całym świecie. Caputo Mąka Do Pizzy Czerwona Marka: CAPUTO Gramatura/Pojemność: 25000 g

Polenta 700 g

Cena 15,44 zł

Polenta – mąka kukurydziana. Stanowi danie samo w sobie, ale bywa również dodatkiem do różnych dań. W kuchni włoskiej znajdziemy kilkadziesiąt różnych zastosowań i sposobów na podanie polenty.   Polenta Marka: MENU' Gramatura/Pojemność: 700 g

Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

Cena 173,20 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 W 310 P / L 0,60 Doskonała mąka do tradycyjnej Pizzy Neapolitańskiej. Doskonałe brzegi pizzy, miękkie i elastyczne. Mąka rekomendowana przez AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) do wypieku autentycznej Pizzy Neapolitańskiej. Mąka Napoletana Avpn Typ 00...

Mąka Napoletana 2.0 Avpn Typ 0 25 kg

Cena 177,57 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 0 W 310 P / L 0,60 Mąka prawdziwych pizzaiolo. Idealna dla podkreślenia doskonałości Pizzy Neapolitańskiej: doskonale rozwinięty i puszysty brzeg, miękkie, elastyczne i łatwe do pracy ciasto zapewniające idealny wypiek. Grubsze mielenie (typ 0) powoduje, że ciasto w...

Mieszanka mąk La Pinsa Easy 5 kg

Cena 65,72 zł

Specjalna mieszanka do pizzy typu La Pinsa Romana. Gotowy produkt będzie miał wyrazisty i zdecydowany charakter, z nutami tradycyjnego smaku, dzięki obecności maki sojowej i ryżowej. Jednocześnie będzie to produkt wyjątkowy, dzięki drogocennemu dodatkowi mąki Titogradem, rewolucyjnego zboża o...

Mąka Granito Spolvero Typ 00 5 kg

Cena 48,63 zł

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 W 330 P / L 0,60 Idealna mąka do produkcji świeżych gnocchi, świeżego makaronu. Dzięki odpowiedniej granulacji mielenia gotowe produkty charakteryzują się „szorstką powierzchnią” (pasta ruvida) co powoduje idealne łączenie z sosami. Niezastąpiona jako podsypka do...

Mąka Pizza Typ 0 Zero L 12,5 kg

Cena 84,50 zł

Mąka pszenna miękka typ 0 „ZERO L” to mąka zaprojektowana z myślą o zapewnieniu wysokiej wydajności i wysokiego uwodnienia. Idealna równowaga między wytrzymałością a rozciągliwością, dająca gotowemu produktowi wyjątkową strawność i doskonały, zniewalający zapach. Nadaje się do średnio długiego...

  • Nowy

Podsypka do pizzy 5 kg

Cena 47,05 zł

Staccafacile to semolina z mąki durum, która ułatwia przygotowanie, obróbkę i pieczenie pizzy. Dzięki jej zastosowaniu pizza jest bardziej złota, chrupiąca i jednorodna, bez przypalonych gorzkich części a blat i piec są czyste. Podsypka do pizzy 5 kg Marka: CASILLO Gramatura/Pojemność: 5000 g

  • Nowy

Semolina Rimacinata Top 25 kg

Cena 156,77 zł

Mąka „TOP" to podwójnie zmielona semolina z pszenicy durum, otrzymywana z mieszanki najlepszej proteinowej pszenicy durum. Drobna granulometria, uzyskana dzięki dwukrotnemu zmieleniu pszenicy, sprawia, że ​​idealnie nadaje się do przygotowania chleba, pizzy, focacci dzięki wyjątkowemu smakowi, do...

  • Nowy

Semolina Grano Duro Arancio 25 kg - semolina z pszenicy twardej

Cena 165,33 zł

Mąka „Extra Arancio” to semolina w najczystszej postaci do przygotowania doskonałego makaronu. Z umiejętnego przemiału najlepszej pszenicy durum otrzymuje się gruboziarnistą semolinę kalibrowaną, która zagwarantuje produkcję makaronów świeżych i suszonych o intensywnym kolorze i wysokiej...

  • Nowy