Riso Del Mulino - ryż Arborio 1 kg
Riso del Mulino to submarka Riso Gallo, czołowego włoskiego producenta ryżu. Ryż o dużych ziarnach i wysokiej zawartości skrobi wyłącznie z wyselekcjonowanych plantacji. Idealny do kremowego risotto. Tradycyjne metody mielenia ziaren gwarantują najwyższą jakość. Po zagotowaniu ziarna pozostają...
Mąka do pizzy PASTIFICIO RISCOSSA 1 kg
Oryginalna włoska mąką. Bardzo drobno mielona, na pył. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki i chleby, np. foccacia.
- Obecnie brak na stanie
Tortellini z szynką Prosciutto Crudo 250g
Makaron jajeczny z mąki durum z szynką prosciutto crudo Gotowy w 14 minut Nie zawiera substancji konserwujących Dzięki szczególnej obróbce naturalnej, jaką jest suszenie, tortellini Pagani mogą być przechowywane przez długi okres (12 m-cy). Tortellini Pagani charakteryzują się świetną wydajnością...
Makaron Spaghetti 500 g
Makaron Festaiola Tagliolini wstążki 250 g
Makaron wstążki. Makaron Festaiola wytwarzany jest z bardzo wysokiej jakości pszenicy durum (odmiana Kronos), do makaronu dodawane są wyłącznie świeże jaja W PROPORCJI 6 JAJ NA 1 KG MĄKI. Dzięki takiej proporcji składników makaron charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem.
Makaron Specialita' Tagliatelle Mezzane 500 g
Makaron wstążki. Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju...
Makaron Spaghettini nitki 500 g
Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju receptura,...
Semolina Rimacinata 25 kg
Semolina to mąka pszenna otrzymywana ze zmielonych ziaren pszenicy durum. Doskonała do wyrobu makaronów, które mają jasnożółty kolor i nie sklejają się po ugotowaniu. Nadaje się również do wyrobu pizzy, a także do zagęszczania zup czy sosów.
- Obecnie brak na stanie
Ryż do Risotto Gran Gallo 500 g
Gran Gallo to biały ryż o dużym ziarnie, który dzięki dużej zawartości skrobi bardzo absorbuje smaki. Nada risotto miękkości i kremowości. Czas gotowania 15-17 minut.
Tortellini z trzema serami 250g
Makaron jajeczny z mąki durum z 3 serami Gotowy w 14 minut Nie zawiera substancji konserwujących. Tortellini z 3 serami to propozycja o bogatym smaku, w nadzieniu zostały połączone delikatność ricotty, ostrość sera owczego pecorino romano z wyrazistością grana padano. Dzięki szczególnej obróbce...
Makaron Pennette Rigate 500 g
Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju receptura,...
Makaron Festaiola Paglia Fieno 250 g
Makaron wstążki. Makaron Festaiola wytwarzany jest z bardzo wysokiej jakości pszenicy durum (odmiana Kronos), do makaronu dodawane są wyłącznie świeże jaja W PROPORCJI 6 JAJ NA 1 KG MĄKI. Dzięki takiej proporcji składników makaron charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem.
Makaron Spaghetti 500 g
Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju receptura,...
Ryż Carnaroli król włoskiego ryżu do Risotto. Duże, podłużne ziarna 500 g
CARNAROLI – KRÓL WŁOSKIEGO RYŻU DO RISOTTO Ulubiony gatunek najlepszych specjalistów od risotto. Wyjątkowo kremowa, zwarta i zrównoważona konsystencja gwarantowana jest przy każdym przyrządzaniu ryżu.
Makaron Linguine Bio 500 g
Ekologiczny makaron pełnoziarnisty otrzymywany wyłącznie poprzez zmielenie 100% włoskiej ekologicznej pszenicy. Produkt posiada Unijne logo produkcji ekologicznej (zielony liść) Produkt certyfikowany przez organ kontrolny ICEA, promujący rolnictwo ekologiczne we Włoszech
Makaron Festaiola Tagliatelle 250 g
Makaron wstążki. Makaron Festaiola wytwarzany jest z bardzo wysokiej jakości pszenicy durum (odmiana Kronos), do makaronu dodawane są wyłącznie świeże jaja W PROPORCJI 6 JAJ NA 1 KG MĄKI. Dzięki takiej proporcji składników makaron charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem.
Makaron Linguine 500 g
Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju receptura,...
Pz2 mąka do pizzy, ciasto szybko rosnące 4-6 godz. 25 kg
MĄKA DO PIZZY Z MIĘKKIEGO ZIARNA Ciasto szybko rosnące 4-6 godzin. Charakteryzuje się bardzo dobrą wydajnością i nadaje ciastu równą i wyważoną strukturę
Ryż Arborio duże ziarna do klasycznego Risotto 500 g
Arborio jest najbardziej znanym we Włoszech ryżem do risotto, doskonałym do tradycyjnych dań warzywnych. Gwarantuje kremowy i aksamitny smak oraz półtwardą konsystencję „al dente” risotta.
Makaron Spaghetti Bio 500 g
Ekologiczny makaron pełnoziarnisty otrzymywany wyłącznie poprzez zmielenie 100% włoskiej ekologicznej pszenicy. Produkt posiada Unijne logo produkcji ekologicznej (zielony liść) Produkt certyfikowany przez organ kontrolny ICEA, promujący rolnictwo ekologiczne we Włoszech
Makaron Festaiola Fettuccine 250 g
Makaron Festaiola wytwarzany jest z bardzo wysokiej jakości pszenicy durum (odmiana Kronos), do makaronu dodawane są wyłącznie świeże jaja W PROPORCJI 6 JAJ NA 1 KG MĄKI. Dzięki takiej proporcji składników makaron charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem i doskonałą przyczepnością do sosu.
Makaron Bucatini 500 g
Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju receptura,...
Tortellini z grzybami (borowiki) 250 g
Makaron jajeczny z mąki durum z serem i borowikami Gotowy w 14 minut Nie zawiera substancji konserwujących. Klasyczna odmiana nadziewanych tortellini, wzbogacona dodatkiem borowików. Dzięki szczególnej obróbce naturalnej, jaką jest suszenie, tortellini Pagani mogą być przechowywane przez długi...
Pz3 mąka do pizzy o średnim czasie wzrostu 8-10 godz. 25 kg
PZ3 Mąka pszenna do klasycznej pizzy 25 kg - Mąka o wszechstronnym użyciu, średni czas wzrostu (8-10 godzin). Daje ciasto o lekkiej i zróżnicowanej strukturze.