Pesto Alla Genovese 950 g
(4,01 zł za 100 g)
Trudno wyobrazić sobie włoską kuchnię bez bazylii. Dodawana jest do zup, ryb, omletów, makaronów i pizzy. Świetnie komponuje się z czosnkiem i pomidorami. Najbardziej znanym dodatkiem do potraw na bazie bazylii jest Pesto. Istnieje wiele rodzajów tego sosu, jednak tym który zdobył największą rzeszę fanów jest Pesto alla Genovese, pochodzące z Ligurii, regionu położonego w północno- zachodnich Włoszech, charakteryzującego się ciepłym, delikatnym klimatem. Podstawowym składnikiem Pesto alla genovese jest oczywiście, świeża, włoska, aromatyczna bazylia. Pesto alla Genoseve Sacla zawiera aż 33% bazylii, opakowanie 950 g to 20-24 porcje.
Trudno wyobrazić sobie włoską kuchnię bez bazylii. Dodawana jest do zup, ryb, omletów, makaronów i pizzy. Świetnie komponuje się z czosnkiem i pomidorami. Najbardziej znanym dodatkiem do potraw na bazie bazylii jest Pesto. Istnieje wiele rodzajów tego sosu, jednak tym który zdobył największą rzeszę fanów jest Pesto alla Genovese, pochodzące z Ligurii, regionu położonego w północno- zachodnich Włoszech, charakteryzującego się ciepłym, delikatnym klimatem. Podstawowym składnikiem Pesto alla genovese jest oczywiście, świeża, włoska, aromatyczna bazylia. Pesto alla Genoseve Sacla zawiera aż 33% bazylii, opakowanie 950 g to 20-24 porcje.
Pesto Alla Genovese
Marka: SACLA'
Gramatura/Pojemność: 950 g